Dugo očekivani rezultati Erasmus+ poziva su objavljeni. Zaječarska Gimnazija je zvanično potvrdila, da je ta škola izabrana za učešće u dva KA229 projekta mobilnosti. To znači, kako navode na sajtu Gimnazije, da će u naredne dve godine priliku da učestvuju u radu sa svojim vršnjacima iz evropskih zemalja dobiti i učenici te škole, a ne samo nastavnici kako je to bio slučaj do sada.

Projekat pod nazivom Ecological footprint; Think, Choose and Reduce biće realizovan sa školama iz Nemačke (koja je i koordinator projekta), Danske i Holandije.

„Tokom ovog projekta pozabavićemo se temom ekološkog otiska, odnosno zbiru površina pašnjaka, voda, šuma… koje su potrebne da bi pojedinac vodio svakodnevni život. U projektu From game to STEM, čiji smo mi koordinatori, a koji uključuje i škole iz Poljske, Španije, Bugarske i Turske, posvetićemo se unapređenju nastave prirodnih nauka kroz različite aktivnosti, a naš krajnji cilj jeste izrada igre koja će učenje učiniti zabavnijim“, navode na sajtu Gimnazije.

Oba projekta startuju uskoro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *