Nakon višemesečnog zastoja uzrokovanog, uglavnom, pandemijom virusa covid-19 i krize nastale u autoindustriji, sutra u Zaječar, a nakon razgovora u Vladi Republike Srbije, dolaze, na nastavak dogovora, vodeći ljudi kompanije “APTIV” zaduženi za buduću fabriku u gradu na Timoku.

„U radnu posetu, koja započinje u 11 sati razgovorima u mom kabinetu a nastavlja se razgovorima sa mojim saradnicima zaduženim za ovaj projekat, dolaze Luis Figueiredo (Portugalija) izvršni direktor, Martin Williams (R. Irska) menadžer programa, Jonathan Parkes /TBC/ (R. Irska) glavni projektant – menadžer gradnje i Karel Stransky /Colliers Int/ (R. Češka) direktor kompanije za upravljanje projektima“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i dodao:

„U toku sutrašnjeg dana kompanija EPS, na potezu IZ “Zapad”, započinje dugoočekivano izmeštanje dalekovoda, snage 35 KW, u dužini od 450 metara. Vrednost ovih, početnih radova na stvaranju preduslova za početak gradnje fabrike, iznosi preko 5.000.000- dinara. Danas su nadležna javna komunalna preduzeća dobila dozvolu za početak radova na izgradnji kanalizacionog kolektora i vodovodne infrastrukture koja će pratiti gradnju fabrike“

Ostale infrastrukturne radove, pre svega energetske i saobraćajne infrastrukture, preuzela je Vlada Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *