Na Trgu oslobodjenja u Zaječaru, u nedelju 6. septembra, biće održan humanitarni bazar pod nazivom „Dođi, kupi, pomozi“, sa ciljem da se sakupi što više novčanih sredstava za petogodišnjeg Bogdana Gicovića iz Zaječara, kojem je još uvek potrebna određena suma novca za život i boravak tokom lečenja u Barseloni.

Bazar se održava od 16.30 do 19.30 na zaječarskom skveru, a organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.

„Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se priključe ovoj humanitarnoj akciji tako što će napraviti neke slatkiše ili slaniše koji će se prodavati posetiocima bazara koji će plaćati tako što će ubacivati novac u kutiju za priloge. Osim hrane, ukoliko imate igračke koje su vaši mališani prerasli ili im nisu više zanimljivi, ponesite i njih. Obradujte vaše dete knjigom, igračkom, suvenirom, zasladite se, učestvujte u nagradnoj igri. Zajedničkim snagama možemo da pomognemo Bogdanu. Naše malo njemu znači puno“. – poručuju organizatori i dodaju:

“Sve vreme trgom će šetati maskote iz omiljenih crtaća, biće tu i klovn, dvorac za igru za decu i mnogo još toga za najmlađe. Osim aktivnog učešća na bazaru, možete nam pomoći tako što ćete posetiti bazar, kupiti neku sitnicu i za uzvrat ubaciti novac, onoliko koliko ste u mogućnosti u “humanitarnu kutiju“. Budite kupci i prodavci”.

Bogdan Gicović iz Zaječara se nalazi na lečenju u Španiji na klinici SJD u Barseloni. Bogdan boluje od tumora u maloj karlici tzv Rabdomiosarkoma. Neophodna sredstva za lečenje su sakupljena. Plan lečenja je brahiterapija. Konačno Boba ima šansu da to strano telo nestane iz njegove karlice. Između tri i šest meseci će trajati lečenje.

U protekle dve veoma teške godine Bogdanove borbe za život, ovaj petogodišnjak je prošao kroz 52 nedelje hemoterapije, 28 dana zračenja kao i delimične operacije tumorske mase. Njegova borba se nastavlja, a ovog puta ima ponovo šansu da hoda, uz pomoć longeta koje mora da nosi narednih godinu dana.

Novac koji se sakuplja je za troškove života, za hranu, lekove, pelene, usluge prevodilaca, prevoz od kuće do bolnice i nazad i svakodnevne potrebe u Barseloni.

“Troškovi su jako veliki tamo i sve je jako skupo. Život je borba i samo borba a da bi Bogdan mogao da se izbori i pobedi, treba nam pomoć. Molimo sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da Bogdan dobije ovu bitku”, dodaju organizatori bazara.

Dinarski račun  265-0000005399899-86

Devizni račun

SWIFT Code: RZBSRSBG

Raiffeisen Bank AD, Beograd, RS

IBAN: RS35265090000000007341

Bogdan Gicović, Plitvička 2, Zaječar, RS

PAYPAL Marina Gicović  +381611929934 laudanovic.marina@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *