Fudbaleri Timoka zabeležili su i treću pobedu u Srpskoj ligi “Istok”, pošto su u derbiju 3. kola savladali gradskog rivala, ekipu Kablova, rezultatom 2:1.

Ovim trijumfom, izabranici Vojkana Rajčića izbili su na čelo tabele, kao jedina ekipa sa maksimalnim učinkom i devet osvojenih bodova na startu sezone. Prvi pratioci su Car Konstantin, Vlasina, Radnički iz Svilajnca i Mladost iz Medoševca, koji su sakupili po sedam bodova.

Kablovi su bolje otvorili utakmicu i poveli pogotkom kapitena Konića, u 20. minutu utakmice. Konsolidovali su se nakon primljenog gola domaći, imali nekoliko šansi, a nagrada je stigla pred kraj prvog dela igre, kada je na odbijenu loptu posle udarca Uroša Nikolića, natrčao Ivan Dragićević i izjednačio rezultat u najboljem mogućem momentu za Timok, a najgorem po goste.

U nastavku su igrači Timoka nastavili da pritiskaju Kablove, propustili par prilika, a konačnih 2:1 ispostaviće se kasnije, postavio je kapiten domaćih Miloš Rošević u 60. minutu utakmice odigrane na gradskom stadionu na Kraljevici.

U narednom kolu Timok očekuje gostovanje u Paraćinu, ekipi Jedinstva, koja je do prvih bodova stigla u 3. kolu, pošto je slavila na gostovanju u Prahovu 1:2. Utakmica u Paraćinu na programu je u subotu 29. avgusta.

Drugi zaječarski srpskoligaš Kablovi dan kasnije na domaćem terenu u Kotlujevcu dočekuje Pčinju iz Trgovišta, koja je već gostovala u Zaječaru, ekipi Timoka i poražena je sa 2:1. U dosadašnjem delu sezone, Pčinja je baš kao i Kablovi zabeležila jedan trijumf uz dva poraza. Meč na stadionu u naselju “Ključ” počinje u 16:30 u nedelju 30. avgusta.

Izvor: Glas.sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *