Zaječar je puna dva vikenda bio centar automobilizma u Srbiji, a nakon Međunarodne brdske trke Halovo – Zaječar, spuštena je zavesa i na “Reli Trofej Kraljevica 2020”.

Malobrojna publika je naročito uživala u super-specijalu, poslednjem delu relija, voženom na zaječarskom vašarištu. Svakako da bi i broj posetilaca bio mnogo veći, da nije bilo ograničenja zbog trenutne epidemiološke situacije.
Autobilsko sportsko udruženje “AS”, uz pokroviteljstvo i podršku grada Zaječara, još jednom je bilo organizator ove prestižne sportske manifestacije, a u narednim redovima slovo o najuspešnijim pojedincima i ekipama zaječarskog relija.

Lazar Milovanović i Miloš Marjanović pobednici su prvog “Trofeja Kraljevica 2020”. Posada ASU “Mačkat” je tako ostvarila treću uzastopnu pobedu u generalnom plasmanu, a Milovanović došao nadomak prve titule u generalnom plasmanu, dok bi u klasi proslavio svoju drugu. Prvi pratioci bili su Nikola Jović i Sanja Novaković iz “XM Rejsing Tima” u Pežou 206 RC. Goran Rabasović i Milan Janjić iz Bajine Bašte stigli su do prvog podijuma u generalnom plasmanu ove sezone.

U klasi 1, pobedu je odnela posada Aleksandar Aničić i Dimitrije Sekulić. Ovo je druga uzastopna pobeda za Aničića koji je pre dve nedelje slavio i u Mionici. Najbliži pobednicima bili su Nenad Filipović i Tatjana Milošević iz ASK “RID Sport”. Treće mesto pripalo je Draganu Spasojeviću i Milanu Nediću, posadi ASK “Rejsing Tim Avako”.
Tomo Nikitović i Marko Milanović dominirali su u klasi 2 i sigurno su reli završili na prvoj poziciji. Drugo mesto osvojila je posada Borko Simović i Marjan Nikolić u “Pežou 106”, a treće mesto na podijumu zauzeli su Darko Mitrović i Uroš Lukić u još jednom Pežou 106.

Lazar Milovanović i Miloš Marjanović su pored pobede u generalnom plasmanu ostvarili pobedu i u klasi, u svom “Citroenu C2”. Poredak prvoplasiranih posada iz generalnog plasmana je preslikani poredak klase 4. Drugi su Jović i Novaković, a trećeplasirani Rabasović i Janjić.

Najbolji učinak u konkurenciji klubova ostvario je ASK “Rejsing Tim Avako” sa 72 osvojena boda ispred ASK “RID Sport” iz Bajine Bašte sa 69 poena, a treće mesto pripalo je ASU “Mačkat” sa 30 osvojenih poena.

Na kraju vredi istaći da je na cilj stiglo 11 posada, dok su dve pre vremena završile svoje učešće na “Trofeju Kraljevica 2020” u Zaječaru, od kojih je jedna gostujuća iz Bugarske, članovi ekipe “Žiko Moto Sport”. Reli se bodovao za FIA Centralno evropsku zonu, Međunarodno zonsko prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije u reliju.

Izvor: glas.sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *