Od danas, 14. avgusta, do nedelje 16. avgusta, u Zaječaru se održavaju reli trke CEZ (Centralno Evropski zonski reli šampionat) FIA i Međunarodni zonski reli šampionat Srbije pod nazivom “ Kraljevica Zaječar – RELLY TROPHY-2020”.

Nakon prošlonedeljnih brdskih trka u okviru takmičenja “Halovsko brdo – Zaječar” ovo je drugo veliko, međunarodno, automobilsko takmičenje u našem gradu gde se očekuje učešće blizu 40 posada iz Srbije i inostranstva.

Okupljanje ekipa i upoznavanje staze je danas, dok se prvog dana vikenda, u subotu 15. avgusta, u 14.01, očekuje start relija na “Vašarištu” na Kraljevici. Vozi se preko sela Šljivar, ka Grliškom jezeru, selu Leskovac i Lenovac i nazad ka Zaječaru (Kraljevici).

Drugog dana, u nedelju, 16. avgusta, reli trka kreće u 10.01, takođe sa “Vašarišta” i nastavlja se identičnom stazom Ukupna dužina staze relija je 58,87 kilometra, na 6 različitih staza (trasa) i sa 13 specijalnih ispita. Ukupna dužina intinerera je 231,67.

U vreme održavanja relija označeni putni pravci biće potpuno zatvoreni za saobraćaj.

„Zbog vanredne situacije prisustvo publike (sem takmičarskih timova) nije dozvoljeno u grupama većim od 5 osoba i obavezno je nošenje zaštitnih maski i držanje distance od najmanje 2 metra za sve koji se zateknu u blizini održavanja takmičenja“, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boško Ničić.

Pripadnici obezbeđenja relija, policijskih službi, komunalne milicije i inspekcija strogo će voditi računa o poštovanju epidemioloških mera zaštite propisanih za spirtska takmičenja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *