Na osnovu 38 obrađenih uzoraka (28+10) u poslednja dva dana, a po izveštaju ZZJZ “Timok” u Zaječaru, na teritoriji grada Zaječara nema novih covid-19 pozitivnih slučajeva.

„Ovakvo stanje raduje ako je proizvod poštovanja mera od strane većine građana. ŠVS upozorava da nema mesta opuštanju i da moramo, želimo li stabilnu epidemiološku situaciju u našem gradu, nastaviti sa poštovanjem mera i ne dozvoliti da ijedan epidemiloški “incidentan” događaj poremeti sve dosad postignuto. Tokom vikenda pooštriće se kontrola javnih objekata, prodavnica, ugostiteljskih objekata, javnih i divljih kupališa i sl. od strane komunalne policije i sanitarne inspekcije“, istakao je komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boško Ničić.

Od 368 dosad evidentiranih covid-19 pozitivnih slučajeva u Zaječaru, njih 288 smatraju se potpuno izlečenim. Od početka pandemije do danas završeni su testovi za 3776 građana, dok se za njih 74 rezultati još očekuju. Danas je urađeno PCR testiranje još 50 građana Zaječara i uzorci poslati u referentnu laboratoriju u Nišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *