Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je zajedno sa svojim saradnicima, obavio danas razgovore sa predstavnicima kompanije “Lidl” u Srbiji, zaduženih za ekspanziju, investicije i nabavke, na temu otvaranja njihovog objekta u Zaječaru i uređenja Čupićeve ulice i autobuskog stajališta u okviru kompleksa “Capitol park/Lidl”.

Rekonstrukcija dela ulice, uz sufinansiranje kompanije “Lidl”, a u potezu kafana “Dva brata” do Ustaničke ulice, sa kompletnom zamenom atmosferske kanalizacije, rasvetom, autobuskim stajalištem i trotoarima, obaviće se u periodu od 1. do 20. septembra ove godine, dok će svečano otvaranje objekta biti poslednje nedelje septembra ili prve nedelje oktobra meseca.

„U radni odnos u budućem objektu “Lidl”-a , čija je površina 2.700 m2, već je primljeno 30 radnika. Početkom naredne nedelje započeće izgradnja i drige faze “Capitol parka” u Zaječaru (prema ulici Đure Salaja), sa četiri nova maloprodajna objekta ukupne površine oko 1.400 m2. Ostatak Čupićeve ulice, sa kružnim tokom kod skretanja ka pruzi, kao i rekonstrukcija Ustaničke ulice i probijanje Nemanjine ulice, obaviće se početkom naredne godine nakon rešavanja imovinskih odnosa i izrade projekata, a posle prodaje imovine bivše firme “Zaječarpromet” u Čupićevoj ulici (razlog toga je da radovi i mehanizacija ne oštete tek rekonstruisani kolovoz i teotoare)“, istakao je Ničić na svom facebook profilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *