Na osnovu 56 obrađenih PCR testova, u Zaječaru je potvrđeno prisustvo virusa covid-19 kod još šest osoba, i to četiri ženskog i dve muškog pola, starosti od 21 do 84 godine života. Za 89 uzoraka rezultat se još uvek očekuje, a danas je testirano još 23. Ukupno, od početka pandemije, u Zaječaru je potvrđeno prisustvo virusa kod 336 osoba, od čega je 146 žena i 190 muškaraca.

„Do sada je, u Zaječaru, od početka pandemije, urađeno PCR testiranje 3.481 osobe, (u proseku oko 25 dnevno). Do današnjeg dana 206 osoba se smatra izlečenom od infekcije ovim virusom, dok je broj preminulih četri“, istakao je komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boško Ničić i dodao:

„Na osnovu rešenja sanitarne inspekcije, 1.231 lice stavljeno je pod zdravstvenim nadzor, i to 732 zbog kontakta sa potvrđenim pozitivnim licem, i 499 putnika u međunarodnom saobraćaju. Još jednom vas podsećamo da nije dozvoljeno okupljanje više od 5 osoba (koje ne žive u zajedničkom domaćinstvu), te da je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru kao i napolju ukoliko su osobe u kontaktu bližem od 2 metra“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *