Fudbaleri Timoka 1919 savladali su u derbiju 5. kola Srpske lige “Istok” ekipu Mladosti iz Medoševca 2:0 i zadržali prvo mesto na tabeli sa maksimalnih 15 bodova, pošto i nakon pet odigranih utakmica ne znaju za neuspeh.

Sve je počelo odlično za Zaječarce, pošto su več u prvom napadu na meču stigli do prednosti pogotkom Nemanje Ristića u 2. minutu. Isti igrač duplirao je prednost domaćih u 10. minutu utakmice. Bio je to start derbija iz bajke za izabranike Vojkana Rajčića. Kontrolisali su u potpunosti meč i stezali obruč oko gola rivala, koji pre gostovanja na Kraljevici, nije osetio gorčinu poraza, uz samo jedan remi na svom kontu.

Pokazali su gosti da znaju da igraju fudbal, uspeli da se oporave od početnog šoka i dođu na prag postizanja pogotka, koji bi ih vratio u igru. Najbolju moguću šansu, penal u 29. minutu zaustavio je golman domaćih Aleksandar Jovanović, koji je sjajno pročitao jedanaesterac i pokazao da će njegov povratak biti veliko pojačanje za Zaječarce. I kada su svi pomislili da će to biti još jedna rutinska pobeda za lidera Srpske lige “Istok”, pred sam kraj prvog poluvremena, štoper domaćih Miloš Gardić ruši igrača gostiju na samoj ivici šesnaesterca kao poslednji igrač odbrane, arbitar nije imao dilemu, poslao je Gardića u svlačionicu, a Timoku glavobolju pred nastavak susreta.

Nisu uspeli iz slobodnjaka da smanje vođstvo gosti iz Medoševca, ali su imali čitavo drugo poluvreme da to učine. Pritiskali su i pokušavali, ali dobro su stajali igrači Timoka, umešno se branili i odbranili do kraja susreta, uz par pokušaja iz kontranapada da reše sve dileme.
Ipak, tri boda je ono što se piše i pamti, a Timok 1919 ostaje i dalje jedina ekipa sa maksimalnim učinkom na srpskoligaškom “Istoku”.

Drugi zaječarski srpskoligaš doživeo je pravi brodolom na gostovanju u Trsteniku, gde je poražen rezultatom 4:0. Niko nije mogao da očekuje tako težak poraz izabranika trenera Bešinića, pogotovo ako se ima u vidu da Trsteničani pre ovog susreta nisu imali ni jedan jedini bod na svom kontu. Kablovi nakon neuspeha narednog vikenda idu na još jedno teško gostovanje u Vlasotince ekipi Vlasine, koja posle pet odigranih kola ima 13 bodova i nalazi se na deobi 2. mesta tabele, uz Car Konstantin, a oba tima imaju po 13 osvojenih bodova.

Naredno kolo donosi timočki derbi u Knjaževcu i gostovanje Timoka starom rivalu, ekipi Timočanina, koja nakon pet kola ima tri pobede i dva poraza, uz 9 osvojenih bodova. Komšijski derbi na programu je sledeće nedelje 13. septembra.

Izvor: Glas sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *