Fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 dočekuju u derbiju 5. kola Srpske lige “Istok” ekipu Mladosti iz Medoševca. Utakmica između dve do sada neporažene ekipe na programu je u subotu 5. septembra od 16 sati na gradskom stadionu na Kraljevici.

Veliki je ulog u tom meču, Nišlije dolaze osokoljene, jer niko nije očekivao da će baš oni u prva četiri kola imati takav učinak, tri pobede uz jedan remi. Ali dolaze na noge timu, koji jedini u ligi ima maksimalnih 12 bodova, pa valja očekivati veliku borbu na Kraljevici. Tri boda iz ovog susreta, Zaječarcima bi značila mnogo na psihološkom planu, a sa pet pobeda na startu sezone istakli bi pravu kandidaturu za najviši plasman.

Izabranici Vojkana Rajčića imaju po dve pobede na kući i strani, a čini se da su u gostima igrali još bolje i sigurnije, gde su u Trsteniku i Paraćinu zabeležene važne pobede. Na domaćem terenu savladani su Pčinja u 1. kolu i gradski rival Kablovi sa po 2:1. Kapiten Marko Cvetković ponovo će predvoditi sastav Timoka, a svi u klubu očekuju da će golgetersku seriju nastaviti Miloš Rošević.

Što se drugog zaječarskog srpskoligaša tiče, Kablovi istog dana gostuju pomalo iznenađujuće lošem Trsteniku, koji nakon četiri odigrana kola nema ni jedan jedini bod na svom kontu, i uz Moravu iz Vladičinog Hana nalaze se prikovani za začelje tabele. Nema sumnje da je pred Trsteničanima imperativ pobede, ali Kablovi s druge strane igraju odlično na početku sezone. Pre svega kod kuće, gde imaju dve pobede, ali su na strani možda i nesrećno zabeležili dva minimalna poraza, najpre na startu od Sinđelića u Nišu 1:0, a potom i u gradskom derbiju od Timoka 2:1, posle vođstva od 0:1 pogotkom Konića.

Prilika je da izabranici Ivana Bešinića odigraju sigurno i da nakon skalpova Dunava i Pčinje skinu i prvi gostujući, čime bi uplovili u mnogo mirnije vode. Nakon četiri odigrana kola Kablovi su 10. na tabeli sa 6 bodova, ali kada se zna da čak osam od 20 klubova ispada na kraju sezone u Zonu, onda se mora pobeđivati i na strani, jer će se barem 15 klubova boriti za opstanak u Srpskoj ligi “Istok”.

Dan kasnije, u nedelju 6. septembra od 16 sati svoj meč igra i jedini zaječarski zonaš, ekipa OFK 019, koja na Kraljevici dočekuje OFK Knjaz iz knjaževačkog Trgovišta. Zaječarski zonaš nakon tri odigrana kola ima po pobedu, remi i poraz na svom kontu i osvojena četiri boda i nalazi se na zlatnoj sredini tabele, 8. mestu od 16 klubova Zone Istok.

Susret sa Knjaževčanima je druga vezana domaća utakmica OFK 019, a posle remija u minulom kolu protiv Lužnice iz Babušnice, trijumf je i te kako neophodan Zaječarcima, kako bi sigurnije ušli u nastavak sezone i iskoristili dobar raspored na početku prvenstva, jer su za vikend već treći put domaćini u prve četiri utakmice.

Nastavlja se takmičenje i u Okružnoj ligi, a ovog vikenda na programu su utakmice 5. kola. Derbi se igra u Lubnici, gde domaći Radnički dočekuje OFK Rtanj iz Boljevca u subotu 5. septembra od 16:30. Nakon četiri odigrana kola, na čelu tabele su Trebič iz Sokobanje i OFK Rtanj sa po 10 bodova, dok su prvi pratioci Radnički iz Lubnice i Rudar iz Grljana, koji su sakupili po 9.

Derbi začelja igra se u Minićevu, gde domaća Sloga dočekuje Graničar iz Velikog Izvora u nedelju 6. septembra, a obe ekipe do sada imaju po jedan osvojen bod i uz Šljivar se nalaze na začelju Okružne lige.

Derbi nekadašnjih srpskoligaša Rtnja i Ozrena, igra se u Boljevcu u subotu, a dok OFK Rtanj drži čelnu poziciju, “stariji brat” Rtanj ima dve pobede i dva poraza na startu sezone, dok Ozren ima bod više i nalazi se na poziciji više od Boljevčana, na 6. mestu, ali i oni su trenutno u senci opštinskog rivala Trebiča.

Velika Jasikova u nedelju dočekuje Midžor iz Kalne, Kosovo u Zvezdanu igra protiv Omladinca iz Grezne, a dan ranije Grljanci gostuju u Rujevici, ekipi Hajduka, a Šljivar dočekuje Rudar iz Podvisa.

Izvor: Glas sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *