Zaječar će ponovo biti domaćin Krosa RTS-a, koji će ove godine nositi naziv Kup gradova – Trofej RTS-a, a zbog čitave situacije uzrokovane korona virusom, biće održan u prilagođenom formatu.

Velika čast pripala je osmostrukom šampionu Kros serije, pa će tako Zaječar sem tradicionalne trke, biti domaćin i Prvenstva Srbije u krosu 31. oktobra i okupiti naše najbolje trkače, na već tradicionalnoj stazi na zaječarskom hipodromu, u organizaciji Sportskog saveza grada Zaječara.

U svakoj od 26 trka može učestvovati samo onoliko trkača koliko bude dozvoljeno epidemiološkim merama Kriznog štaba Vlade Srbije, istaknuto je na sastanku, koji je u Beogradu organizovao osnivač Krosa RTS-a, Stevan Kovačević.
Evo i svih uputstava, kojih će morati da se pridržavaju učesnici i organizatori:

svi učesnici dolaze s maskama;
svima se meri temperatura (oni sa povišenom temperaturom neće moći da nastupaju, ali ni da prisustvuju takmičenju);
učesnici se razvrstavaju po grupama za određene trke, gde moraju da drže propisanu distancu od 1,5 m;
tehnička lica na fizičkoj distanci od od 1,5 m obavljaju svoj zadatak, pod maskama ili vizirima i sa zaštitnim rukavicama;
na više punktova obezbediti dezinfekciona sredstva za ruke;
takmičenju mogu da prisustvuju samo treneri i nastavnici učesnika bez tempereture, uz korišćenje svih epidemiloških mera – distance 1-5 m, zaštitnih maski, rukavica…

Kup gradova –Trofej RTS-a održaće se u Somboru 10. oktobra, u Rekovcu 17-og, sedam dana kasnije u Šapcu i za kraj u Zaječaru poslednjeg dana oktobra, kada ćemo ujedno dobiti i šampione Srbije u krosu.

Izvor: Glas. sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *