Tribina o stanju Kraljevice, kao i mehanizmima njene zaštite, održavanja i upravljanja, biće održana sutra, 2. septembra u bašti Omladinskog centra u Zaječaru. 

„Zaječarska inicijativa” ovom prilikom poziva sve one koji Kraljevicu vole da u dođu u Omladinski centar ili da se kroz direktan prenos uključe u debatu i eventualno postave pitanja gostima tribine koja nosi naziv „Kako da zaštitimo Kraljevicu?”.

Gosti tribine biće dr Miodrag Velojić, geograf, mr Nebojša Simeonović, nekadašnji predsednik opštine Zaječar (1993–1996) i Nikola Stanojević, inženjer ekologije.

Oni će pokušati da, između ostalog, daju odgovore na neka od sledećih pitanja: „Kako zaštititi prirodne, istorijske i kulturne vrednosti, kao i biodiverzitet Kraljevice?”, „Koliko se poštuju i kako sprovode aktuelne mere zaštite i urbanistički planovi ovog prostora?”, „Kakva je lokalna a kakva republička politika zaštite životne sredine?”, „Da li su planske i upravljačke mere u skladu sa onima u zemljama savremenog sveta?”, „Kakav je odnos između upravljača i lokalne zajednice?”, „Da li je moguće nivo zaštite Kraljevice podići na viši nivo, i da li Kraljevica ispunjava uslove za to?”.

Moderatorka tribine je dugogodišnja novinarka Danijela Nedeljković.

Tribina počinje u 18:00 sati.

Akcija „Kraljevica za sve nas” „Zaječarske inicijative”, u okviru koje se tribina organizuje, finansira se sredstvima USAID-a, a realizuje se u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo: saradnjom do demokratskog razvoja Srbije”, koji se sprovodi u saradnji sa BOŠ-om, BFPE-om i BIRN-om.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *