Mladi treneri iz Prokuplja, Pirota, Babušnice, Knjaževca i Zaječara, proveli su četiri dana u Prokuplju, gde su pohađali seminar za trenere, koji se organizuje u okviru Otvorene zabavne škole fudbala, od 26. do 30. avgusta

Treneri su učili teoretski i praktični rad sa decom na terenima Fudbalskog kluba Topličanin, a zbog pandemije korona virusa, u teoretskom delu imali su organizovanu onlajn nastavu, gde su svoja iskustva razmenjivali sa trenerima iz desetak zemalja Evrope.
Zaječar je predstavljalo šest mladih trenera, među kojima su i profesori fizičkog vaspitanja, studenti, treneri, fudbaleri i sudije, koji će u narednom periodu raditi sa mališanima u okviru Otvorene zabavne škole fudbala, koja će uskoro, čim situacija to dozvoli, biti održana i u gradu na Timoku, u organizaciji Sportskog saveza grada Zaječara.

Cilj ovog seminara je da se poveća broj mladih trenera, od kojih su neki prethodnih 13 godina bili redovni učesnici manifestacije, a sada stasali da i sami učestvuju u edukaciji mališana. Kroz Otvorenu školu fudbala (Open Fun Football Schools) samo u Prokuplju i Topličkom okrugu je prošlo više hiljada mališana uzrasta od 6 do 11 godina, a njih petoro su sada učesnici seminara i sa drugarima iz ostalih gradova spremni da napreduju i u budućnosti svoje znanje prenose na mlađe generacije – istakla je lider škole Valentina Radić, a prenosi Glas sporta.

Ideja projekta “Otvorene zabavne škole fudbala” koju gradovi širom Srbije organizuju u saradnji sa istoimenom danskom neprofitnom organizacijom OFFS je rad sa decom kroz razne sportske igre i aktivnosti, kako bi se od malih nogu usmerili ka zdravom načinu života. Projekat je otvoren za sve, a polaznici osim što na terenu započinju prve fudbalske korake kroz igru i zabavu uče i jačaju timski duh i osećaj fer pleja, stiču razne veštine i sposobnosti.

Izvor: glas.sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *