Na osnovu 29 obrađenih uzoraka, u poslednjih 24 sata, u Zaječaru su evidentirana još četiri nova covid-19 pozitivna lica. Od ovog broja tri  osobe su ženskog i jedna muškog pola, starosti od 18 do 67 godina života.

Do sada, od početka pandemije, ukupno je 395 inficiranih osoba na području grada Zaječara. U međuvremenu, 354 njih više nema infekciju (smatraju se izlečenima), dok je na obradi  još 41 ranije uzetih uzoraka i 20 danas poslatih u referentnu laboratoriju.

„Nastavi li se trend, prisutan u zadnjih 48 sati, rasta broja inficiranih osoba, a što je nastalo nakon popuštanja mera u stanju vanredne situacije (koja je još uvek na snazi u našem gradu), ŠVS će ponovo razmotriti pooštravanje mera i kažnjavanja onih koji propisane mere krše. Apelujemo na savesne građane, radi njih i njihovih najbližih, da nesavesne i neodgovorne i sami upozoravaju i opominju na obavezu poštovanja mera kako ne bi ugrožavali sve nas a ne samo sebe“, istakao je komandant Štaba za vanredne stuacije Boško Ničić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *