Otvoreni sportski teren u zaječarskom selu Zvezdan, nakon 40 godina, dobio je drugačiji izgled. Nekada loša, ruinirana podloga terena, zamenjena je novim asfaltom, umesto drvenih bandera, postavljene su čelične sa novim reflektorima, dok su golovi i koševi takođe zamenjeni.

„Sama podloga terena koja se prostire na 800 kvadratnih metara, bila je u lošem stanju. Sada je prostor asfaltiran, obeležen, postavnjeni su novi golovi i koševi, dok je stara rasveta zamenjena novom. Stare, drvene bandere, zamenjene su osmometarskim čeličnim banderama, sa po dva reflektora na jednoj banderi. Ukupna vrednost radova je 2 miliona dinara“, istakao je Ivan Ristić, šef Službe održavanja sportskih objekata.

Grad Zaječar i Mesna zajednica Zvezdan ove godine realizuju dva projekta, a prema rečima Slaviše Krstića, predsednika Saveta Mesne zajednice Zvezdan, projekat uređenja otvorenog sportskog terena je od posebnog značaja, posebno za mlade, a njih je u ovom selu, oko 300.

„Sam teren nije renoviran skoro 40 godina, pa su ovi radovi nakon četiri decenije, od velikog značaja, posebno za mlade, kao i decu iz našeg Fudbalskog kluba „Kosovo“. Teren je bio u lošem stanju, mi smo iz sopstevnih sredstava malo sredili svlačionice, ali više od toga nismo uspeli. Sada je, zahvaljujući Gradskoj upravi i „Timok održavanju“ teren dobio lepši izgled“, istakao je Krstić i dodao:

„Ne mogu da ne spomenem i drugi projekat koji realizujemo sa lokalnom samoupravom, a tiče se uređenja kupališta iznad sela, gde meštani često odlaze. Do sada je tamo utrošeno 20 kubika rizle, nekoliko stepenika adaptirano, a sam prostor je pokošen“.

Nakon što su uređeni sportski tereni u Grljanu, Lubnici i Zvezdanu, u narednom periodu, prema najavama nadležnih, biće započeti radovi i na uređenju sportskog terena na Izvorskom putu.


Izvor: Timok održavanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *