Zaječarska inicijativa poziva meštane Avnoja, Podliva, Brestaka, Kotlujevca, Višnjara, Vlaške Male, Oskoruše, Centra, Belog Brega, Dva Brata, Pišure, Šljivara, Izvorskog Puta, Popove Plaže, Muljaka, Gojkove Jaruge i svih drugih znanih i neznanih zaječarskih naselja da se prijave za učešće u novom programu, da pokušaju da svoja naselja učine boljim i ugodnijim za život, i time ih upišu na mapu nekog budućeg i lepšeg Zaječara. Svaka ideja koja bude odobrena na konkursu „Komšije u akciji: Heroji Zaječara“, biće podržana sredstvima u iznosu do 90.000 dinara.

„Osnovna svrha ovog programa jeste isključivo da okupi ljude koji žive u istom naselju i omogući im da zajedno urade nešto dobro za svoje okruženje – dakle , komšije mogu da bude veoma kreativne. Osnovni uslov jeste da projekat uključuje direktno angažovanje komšija, a ne da se svodi isključivo na kupovinu robe (npr. da se samo nabavi mobilijar) ili nabavku usluga (npr. da se plati preduzimač da nešto uradi). Za sredstva mogu da konkurišu samo komšike i komšije, a važno je da vas je više od 10 i da dolazite iz istog naselja. Nije potrebno da imate bilo kakvo registrovano udruženje“, ističu u Zaječarskoj inicijativi.

Kroz ovaj program se ne podržava investiciono održavanje zgrada, a ukoliko projekat bude odobren i ukoliko podrazumeva bilo kakve intervencije u javnom prostoru, on mora da bude u skladu sa važećim urbanističkim planovima grada. Sredstvima iz budžeta se ne mogu plaćati honorari i alkohol.

Takođe, pri odlučivanju, prednost će imati projekti koji donose korist celom naselju, odnosno što većem broju građana, koji aktivno uključuju što više komšija i komšika i koji podrazumevaju doprinos grupe koja konkuriše u naturi ili u novčanim sredstvima.

„Komšije mogu da konkurišu tako što će direktno popuniti kratak on-line formular na adresi prijava.zainicijativa.org ili tako što će isti formular preuzeti sa adrese forma.zainicijativa.org, popuniti ga i poslati na mejl heroji@zainicijativa.org“, dodaju u Zaječarskoj inicijativi.

Poslednji rok za prijavu je 4. septembar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *