Fudbaleri Timoka osvajači su Kupa Fudbalskog saveza grada Zaječara pošto su posle boljeg izvođenja penala savladali Kablove 5:3 (1:1). Nakon regularnih 90 minuta, susreta odigranog na stadionu u naselju “Ključ” u Kotlujevcu bilo je 1:1, pa su jedanaesterci rešili ko će u polufinale Kupa FSZO i dalji krug najmasovnijeg takmičenja u Srbiji.

Počelo je vrlo obazrivo, bez pravih šansi u prvih 30 minuta meča. Kablovi su bili nešto agilniji, a najbolju priliku imali su upravo domaći, pošto je nakon sjajnog prodora Ramadanija, brzonogi igrač Kablova srušen na samoj ivici šesnaesterca gostiju. Dosuđen je slobodan udarac, ali je novi-stari golman Timoka, Aleksandar Jovanović vrhovima prstiju intervenisao i izbacio loptu u korner.

I to bi bilo sve vredno pomena u prvih 45 minuta meča, koji su gosti počeli bez strelaca i najboljih igrača sa otvaranja sezone, Roševića, Ristića i Dragićevića.

Izabranici trenera domaćih Bešinića nisu uspeli do kraja da vrate prednost, pa su penali morali da reše pitanje pobednika. Tamo je u junaka ponovo izrastao golman gostiju Jovanović, koji je odbranio udarce Đoševskog i Bonovića i doneo Timoku Kup Fudbalskog saveza grada Zaječara.

Zaječarske timove već za vikend čekaju obaveze u Srpskoj ligi “Istok”. Kablovi dočekuju Dunav iz Prahova u nedelju 23. avgusta, dok Timok 1919 dan ranije gostuje u Trsteniku.
Revanš dva gradska rivala imaćemo priliku da gledamo u vanrednom 3. kolu Srpske lige, koje je na programu već u sredu 26. avgusta.

Izvor: glas.sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *