Ukupno je, u poslednjih 24 sata, obrađeno 17 uzoraka poslatih u nišku laboratoriju “Vatreno oko”. Rezultati ovih uzoraka pokazuju dva covid-19 pozitiva slučaja infekcije u Zaječaru. Među pozitivnima su jedna osoba ženskog i jedna muškog pola, starosti 65 i 79 godina života. Ostaje za obradu još 39 ranije poslatih uzoraka i 37 danas uzorkovanih građana.

Od početka pandemije u Zaječaru je registrovano 375 pozitivnih na ovaj virus, od čega 165 osoba ženskog i 210 muškog pola. U međuvremenu, 317 osoba se tretira izlečenim od virusa. Od početka pandemije u Zaječaru je testirano ukupno 3.959 osoba.

„Pošto su lica iz operativnog dela ŠVS, današnjim nadzorom nad sprovođenjem propisanih mera, utvrdili da veliki broj građana, čak i u javnom prevozu, na pijacama, u prodavnicama i na benzinskim pumpama, ne poštuje iste, to je ŠVS odlučio da, dok mere ne budu poštovane od većine građana, iste ne ublažava, te da eventualno, bez obzira na broj novih slučajeva a u cilju sprečavanja da epidemija ponovo “bukne”, iste pooštri. Odluka o tome razmatraće se na sednici ŠVS krajem nedelje“, istakao je komandant Štaba za vanredne situcije grada Zaječara Boško Ničić i dodao:

„Još jednom vas, kao građane, molimo da na predviđenim mestima maske nosite na propisan način (ne oko vrata, na ili u ruci, u džepu i sl.) tako da prekrivaju usta i nos, da koristite dezinfekcione barijere na ulazima u prodavnice, kafiće, salone, benziske pumpe…te da ruke perete i dezinfikujete nakon svakog iole rizičnog kontakta“,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *