„Reli Trofej Kraljevica – Zaječar 2020” svečano je otvoren u subotu, 15. avgusta na zaječarskoj Kraljevici, a ukupno 13 posada nadmetalo se na vrlo zahtevnoj stazi. Staza je ukupne dužine itinerera 228,62 kilometara, dok na 13 brzinskih ispita otpada 58,87 kilometara, raspoređenih u dva takmičarska dana, prenosi glassporta.rs.

Zaječarski reli otvorio je pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu Milan Stanković, koji je poželeo puno sreće vozačima i što manje problema na samoj stazi i dodao da su dva automobilska vikenda u gradu na Timoku mnogo učinila za turističko-sportsku promociju Zaječara.

FOTO: glassporta.rs

Najviše razloga za zadovoljstvo nakon prvog takmičarskog dana ima posada ASU „Mačkat racing”, koju čine Lazar Milovanović i Miloš Marjanović u vozilu „citroen C2”, koja je zabeležila najbolje vreme, ispred posade „XM racing team” u sastavu Nikola Jović i Sanja Novaković u automobilu„peugeot 206 RC” i ASK „Šampion” sa posadom Tomo Nikitović i Marko Milanović, koji su upravljali vozilom „volkswagen polo”.

FOTO: glassporta.rs

Reli se boduje za FIA Centralno evropsku zonu, Međunarodno zonsko prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije u reliju, a kao i brdska trka „Zaječar – Halovo 2020” minulog vikenda i ova ima međunarodni predznak, pošto učestvuje posada ASK „Žiko Moto Sport” u sastavu Ivan Ivanov i Rumen Ivanov iz Bugarske.

U nedelju se vozi na istim lokacijama, ali u suprotnom smeru. „Šljivar brdo 1“ počinje u 10.38 (4,55 km), potom i „Jezero 1“ u 10.49 (6,14 km). Nakon toga sve posade imaju obavezan sevis, a drugi prolaz ovim brzinskim ispitma očekuje se u 12.23 i 12.34 sati. „Šljivar brdo 3“ počinje u 14.08, a na samom kraju je „Кraljevica“ u 14.41, takođe u formi „super specijala“, dužine 2,55 km.

Izvor: glassporta.rs

Foto: glassporta.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *