Od poslednjeg izveštaja koji je pristigao u sredu, zaključno sa jučerašnjim danom, obrađeno je samo pet uzoraka testiranih osoba iz Zaječara, i među njima nema covid-19 pozitivnih slučajeva. Ukupno je u obradi još 93 uzorka koja su ranije poslata i 40 juče poslatih u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu.

Od početka pandemije testirano je ukupno 3.628 građana Zaječara, dok je do sada, pozitivan test potvrđen kod njih 356, od čega je 154 žena i 202 muškarca, starosti od 1 do 89 godina. Od ovog broja, do sada, 237 osoba više nema simptome i negativne su na PCR testiranju na prisustvo virusa covid-19, odnosno smatra se izlečenom.

„Molimo građane Zaječara, u želji da što pre “izađemo” iz vanredne situacije, da poštuju osnovne mere:
– nošenje maske u zatvorenom prostoru, sredstvima javnog prevoza i prilikom svakog kontakta (sem sa članovima domaćinstva sa kojima živite) bližeg od 2 metra;
– što češće pranje ruku sapunom (u trajanju od najmanje 20 sekundi), dezinfekcionim sredstvima (70>% alkohola) ili gelom za dezinfekciju;
– izbegavanje svih masovnih okupljanja i proslava te pozdravljanja rukovanjem, grljenjem i sl. prilikom susreta sa osobama sa kojima ne živite u zajedničkom domaćinstvu“, istakao je komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *