Zaječar će u naredne dve sedmice biti automobilski centar Srbije, pošto će grad na Timoku biti domaćin dva velika takmičenja u dva uzastopna vikenda.

Već u nedelju 9. avgusta na rasporedu je brdska trka “Halovo – Zaječar 2020”, a sedam dana kasnije, na programu je i prvo izdanje Relija Zaječar.

Umesto Vrške Čuke, koja je prošle godine ugostila najbolje srpske vozače, ovog puta će učesnici voziti znatno zahtevniju stazu Halovsko brdo. Trku organizuje ASU “AS Zaječar” pod pokroviteljstvom Grada Zaječara i podršku Sportskog saveza grada Zaječara. Staza je duga 2.280 metara i vozači će shodno tome imati četiri vožnje trke, dok će se plasman određivati sabiranjem najboljih vremena iz tri vožnje, istakao je za “Glas sporta” Života Milić iz Automobilskog sportskog udruženja “AS”, inače predstavnik discipline auto trka na brdskim stazama Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Verifikacija i tehnički prijem vozila počinje u popodnevnim satima 7. avgusta, kao i dan kasnije, od 6 do 9 sati ujutru, dok će pola sata kasnije biti objavljena startna lista primljenih vozila. Prvi nezvanični trening na programu je istog dana od 12 časova, dok će u 14 krenuti i zvanični trening. U nedelju, 9. avgusta, prva od četiri vožnje zvanične trke kreće u 12 sati, navode organizatori.

Auto trka “Halovo – Zaječar 2020” boduje se za nacionalni šampionat auto trka na brdskim stazama Srbije, kao i za Međunarodno zonsko prvenstvo i Kup Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Izvor: glas.sporta

Foto: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *