Pandemija virusa COVID-19, koja je paralisala čitavu planetu, odrazila se i na sportiste, koji su radi zaštite svog zdravlja, određeni vremenski period morali da prekinu sa svojim uobičajenim aktivnostima. U Srbiji su, kao i u većini drugih evropskih država, na snazi specijalne mere kako bi se sprečilo dalje širenje ovog virusa i sačuvalo zdravlje građana, pa u takvim vanrednim okolnostima, i zaječarski sportisti treniraju.

Miloš Milanovski već devet godina se bavi  „street workoutom“, a njegova uspešnost se ogleda i u zapaženim rezultatima koje je postigao na raznim takmičenjima širom Srbije. Kao i svakom sportisti, i njemu je teško pala cela situacija vezana za korona virus.

„Svim sportistima je teško palo zatvaranje parkova i teretana, a mi koji smo ljubitelji „street workout“-a kao vrste treninga, bili smo možda u malo boljoj poziciji od drugih sportista jer smo kod kuće mogli da improvizujemo treninge. Tako sam ja, tokom trajanja vanrednog stanja, trenirao na taj način što sam, primera radi, razboj za propadanje zamenio parom stolica, dok sam krevet iskoristio kao uzvišenje za izvođenje raznih vežbi. Nije se ni u takvoj situaciji odustajalo od fizičke aktivvnosti, ali nije bilo ni malo lako. Sada je lakše kada možemo da treniramo na otvorenom, uz poštovanje svih propisanih mera, i ovo je negde i moj savet mladim ljudima, da ne odustaju od fizičke aktivnosti, ali uz poštovanje svih propisanih mera, kako bi sačuvali i sebe, i druge“, rekao je Milanovski.

Sličnog mišljenja je i Nikola Milenković, kik bokser zaječarskog kluba „Fight team 019“, koji u svojoj dugogodišnjoj sportskoj karijeri beleži izvanredne rezultate. Zabrana grupnog treniranja, kao i nemogućnost rada sa različitim partnerima, teško mu je pala.

„Korona virus, kako na grupne, tako i na nas individualne sportiste, imala je  negativan uticaj. Poštujući mere koje su bile donete, bilo nam je zabranjeno grupno treniranje, kao i rad sa različitim partnerima, koji u našem sportu ima najveći doprinos. Pored zabrana, otkazani su nam i mečevi koji su na početku godine bili zakazani, kako amaterski, tako i profesionalni iz kojeg dolazimo do nekog prihoda. Sve nam je to uskraćeno  od marta meseca, sto je već blizu pola godine. Ipak, za to vreme radili smo bukvalno sami na sebi i održavali ono sto nam je jako bitno, a to su  kondicija i forma. Nadamo se da će sve ovo uskoro proći, kako bi smo mogli da nastavimo normalno da živimo i treniramo „punim plućima“, istakao je Nikola.

Zaječarski sportisti podsećaju da se bavljenjem sportom ponašamo odgovorno prema sopstvenom telu i zdravlju, ali i da se u toku pandemije virusa covid-19, treba ponašati odgovorno i prema drugima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *