Jedini zaječarski predstavnik u predstojećoj sezoni Zone “Istok” biće ekipa OFK 019, koja na startu takmičenja igra protiv Brodoremonta iz Kladova.

Zaječarski tim, koji svoje utakmice igra na bivšem igralištu “Puteva” na Kraljevici, minule sezone uspeo je da izbori opstanak u četvrtom rangu takmičenja u Srbiji, nakon što su sezonu pre toga na furiozan način obezbedili promociju iz Okružne lige.

I ove sezone čeka ih 15 protivnika, pošto će Zona “Istok”, za razliku od Srpske lige “Istok” imati 16 timova, a sem Zaječaraca iz Timočke Krajine dolaze i Hajduk Veljko, Đerdap, Slatina, BSK iz Bogovine, ali i novajlije FK Bor 1919, OFK Knjaz, Polom iz Leskova i FK Branik iz Štubika.

Kablovi i Timok su minule sezone uspeli da izbore plasman u srpskoligašku konkurenciju, a kome će to ove godine poći za rukom, ostaje nam da vidimo. Među favoritima se ističu negotinski Hajduk Veljko, koji je pre prekida prošle sezone zbog pandemije korona virusa zauzimao 3. mesto, ali i novajlija FK Bor 1919, koji će glavne protivnike prema najavama imati u Balkanskom iz Dimitrovgrada i Jedinstvu iz Pirota. Zaječarski zonaš će sa druge strane pokušati, da za razliku od prve sezone u ovom rangu takmičenja, ranije prebrine borbu za opstanak i ostvari plasman u sredini tabele.

OFK 019 domaće utakmice standardno igra nedeljom, a duel prvog kola protiv gostiju iz Kladova na programu je 16. avgusta od 17 sati.

Izvor i foto: Glas.sporta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *