U cilju boljeg i kvalitetnijeg informisanjagrađana Zaječara, Grad Zaječar je i ove godine opredelio sredstva za projektno sufinansiranje medija . Od četrdeset i tri pristigla projekta, tročlana komisija izdvojila je jedanaest projekata za koje Grad izdvaja ukupno 11.4 miliona dinara.

Najviše sredstava dodeljeno je Radio televiziji Majdanpek d.o.o. (T1) u iznosu od 4.100.000 dinara, i to  za projekat pod nazivom “Pogled u prošlost”– Opština Zaječar.

“Timok” A.D. Niš, ogranak “Timok” Zaječar, dobio je 1.590.000 dinara za realizaciju projekta “Zaječar još bliži građanima”, dok je Radio Magnumu d.o.o. odobreno 892.000 dinara za projekat “Zaječar, moj grad – A, gde sam tu ja”, koji će biti realizovan na radiju, i 400.000 dinara za serijal medijskih sadržaja “Mladi u fokusu”, koji će biti objavljeni na Informativnom portalu istočne Srbije – Radio Magnum.

Ove godine, podržan je i projekat Za medie, pod nazivom “Reke i jezera Grada Zaječara”, za čiju realizaciju je izdvojeno 1.115.840 dinara.

D.O.O. “Istok company” Salaš TV Istok dobio je 1.008.000 dinara za realizaciju projekta “Zaječar moj grad”.

Preduzeće za marketing, izdavačku delatnost, radio i televiziju HAPPY TV d.o.o. Beograd (Zemun) dobila je 787.000 dinara, čime je podržan projekat pod nazivom “Prelo u Zaječaru”.

Novac je odobren i Zoranu Nikoliću PR, odnosno Agenciji za proizvodnju radio i televizijskih programa Studio 101, iz Zaječara. Iznos od 500.000 dinara pomoći će u realizuji projekta “Lepa reč za lepši Zaječar”.

Manuela Radojković, PR Agencija za proizvodnju kinematografskih dela, audio vizuelnih proizvoda i televizijskog programa HELLOANIMATION iz Niša, dobila je 460.000 dinara za projekat “Zdravstvena zaštita u Zaječaru”, dok je Miloš Petrović PR Agencija reklamnih delatnosti AS Media, Zaječar, dobio iznos od 292.000 dinara za sufinansiranje projekta “Znanje je u modi 2”.

“Vraćaju se rode u Zaječar” poslednji je na spisku sufinansiranih projekata iz gradskog budžeta. Za njegovu realizaciju “Timočka” D.O.O. Zaječar će dobiti 255.166 dinara.

Foto: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *