Na osnovu 51. obrađenog testa, prisustvo virusa covid-19 utvrđeno je kod devet osoba, i to šest muškog pola i tri ženskog pola. Starostna dob novoinficiranih kreće se od 13 do 59 godina.

Štab za vanredne situacije, u saradnji sa ZZJZ i ZC, pažljivo prati i analizira epidemiološku situaciju kako bi preduzeo dalje mere na smirivanju pandemije u našem gradu.

„Preduzimaju se mere redovne dezinfekcije javnih površina i upozoravaju vlasnici svih objekata, bilo koje namene (ugostiteljskih, trgovinskih, javnih ustanova, zgrada …) da ne uklanjaju dezo-barijere i da ih održavaju u funkcionalnom i higijenski ispravnom stanju. Upozoravaju se i vlasnici kafića i restorana na obaveze propisane odlukom o uvođenju vanredne situacije u gradu Zaječaru, pošto se pravilo broja gostiju za jednim stolom kao i distance, u najvećem broju objekata, ne poštuje“, istakao je komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boško Ničić i dodao:

„Ovo za posledicu može imati skraćenje radnog vremena pa sve do zabrane rada ugostiteljskih objekata i pojedinih maloprodajnih objekata koji ne poštuju propisani broj istovremenih kupaca u objektu“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *