Danas je obrađen 51 uzorak građana Zaječara testiranih na prisustvo virusa covid-19. Kod trinaestoro (13) njih potvrđen je pozitivan rezultat PCR testa. Osmorica (8) covid-19 pozitivnih je muškog i pet (5) ženskog pola, starosti između 22 i 81 godine.
Rezultati se očekuju za još 117 ranije uzetih uzoraka (laboratorije u Beogradu) kao i za 29 danas uzetih uzoraka poslatih u novu laboratoriju u Nišu.

„Analize vremena inficiranja, i naglog skoka pozitivnih slučajeva, pokazuju tencenciju inficiranja u periodu slava i (seoskih) “zavetina” a posebno večernjih “žurki” mladih koje se sve češće organizuju u vikendicama na periferiji grada i prigradskim naseljima. I pored apela i molbi ŠVS sa ovom praksom, bez ikakvih preventivnih mera i zaštite, se nastavlja. Pred nama je, sutra, velika Slava posvećena Sv. Proroku Iliji – Ilindan. Molimo svečare i njihove goste da poštuju propisane mere, uzdrže se od velikih okupljanja, drže propisanu distancu i obavezu nošenja maski ako su od osoba (sa kojima ne žive u zajedničkom domaćinstvu) udaljeni manje od dva metra“, istakao je komandant ŠVS u Zaječaru Boško Ničić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *