Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je u obraćanju javnosti, da kada je reč o situaciji s korona virusom situacija ide na bolje.

Srbija testira najviše od svih, svega četiri zemlje testiraju više od nas. I ogroman novac trošimo na to, rekao je on. Stavićemo pod kontrolu i ovu drugu fazu, brojevi su bolji, u bolnicama je bolje stanje nego što je bilo, i danas deluje da je bolje, rekao je predsednik.

-Očekujemo ogromne probleme u svetu zbog koronavirusa. U skladu s tim želim da vam kažem da je bilo jako važno što smo u prvom krugu pobedili virus, kako bi ušli u „ekonomski pucanj“. Neki su rekli da smo se prerano opustili, a da nismo rekli bi da uvodimo diktaturu.

Rekao je i da Vlada Srbije danas donosi nove mere – moratorijum na otplatu kredita, odlaganje plaćanja poreze i isplatu dela minimalnih zarada.

Uvek je bilo i biće pritisaka na našu zemlju, ne zato što bi to tako trebalo već zato što je takva politika. Ali, važno mi je da građani znaju da je Srbija uradila sve i radi kako bi jačala, a kada ojača oni koji bi da je napadnu moraće dobro da razmisle, rekao je predsednik.

Govoreći o brojevima obolelih od koronavirusa, Vučić je rekao da su oni bolji, i oni koji se saopštavaju javnosti i oni koje on dobija od doktora.

Dodao je da je zadovoljan preduzetim merama, ekonomskim napretkom, rastom industrijske proizvodnje, iako, kaže, nikada ne može da bude srećan budući da se suočavamo sa teškom krizom izazvanom zaražnom infekcijom.

„Ali, borimo se, predaja nije opcija. Pobedićemo i uveren sam da će svi brojevi, od ponedeljka biti bolji, i to ne samo oni vidljivi na prvi pogled, već i oni koje dobijamo od lekara, o broju pacijenata koji otpuštaju i primaju u bolnice… Nije vereme za opuštanje, moramo da poštujemo mere i, ako tako bude, znaćemo da je talas prošao“, rekao je Vučić.

Zatim je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će Srbija gledati da nabavi što veći broj vakcina protiv koronavirusa i da će gledati da se ljudima daju besplatno.

Izvor: b92

Foto: zajecar.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *