Danas su pristigli rezultati za samo sedmoro PCR testiranih građana Zaječara, od kojih je jedna osoba, muškog pola, starosti 66 godina, covid-19 pozitivna. Očekuju se rezultati za još 67 ranije testiranih građana, kao i za 52 Zaječaraca, čiji su testovi danas poslati na analizu u referentne laboratorije.

„Zaključak najužeg rukovodstva ŠVS, u konsultaciji sa epidemiološkim stručnjacima, je da nema mesta opuštanju, bez obzira na brojke, i da poseban rizik predstavlja uočeno nepoštovanje mera u baštama i među osobljem kafića, na javnim i divljim kupalištima te noćno okupljanje, posebno mlađe populacije po javnim parkovima i izletištima. Ovakvo ponašanje će sigurno rezultirati povećanjem broja inficiranih osoba.
Takođe je zaključeno da se mora pojačati higijena, dezinfekcija i zaštitne mere, među prodavcima i kupcima, na zelenim pijacama, a ako apeli ne urode plodom, iste privremeno zatvoriti“, istakao je komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boško Ničić.

On je dodao da je danas grad Zaječar, na osnovu saglasnosti lokalnih samouprava iz okruga koje pokriva ZZJZ “Zaječar”, raspisao tender za kupovinu laboratorije za PCR testiranje. Takođe će se sprovesti, odlukom ŠVS, na danas održanoj hitnoj telefonskoj sednici, nabavka neophodnih dezinfekcionih sredstava, zaštitne opreme i uređaja za dezinfekciju.

„Javnim komunalnim preduzećima je, još jednom, naredjeno sprovođenje dvadesetčetvoročasovne dezinfekcije svih ranije propisanih javnih površina i prostora“, dodao je Ničić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *