Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS raspisala je Konkurs za sticanje statusa “Sertifikovanog partnera” Regionalnog brenda Isto;ne Srbije “BALCANICA SUPERIOR”. 

Sticanje statusa “sertifikovanog partnera” regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica superior“pruža mogućnost brendiranja proizvoda i ugostiteljskih usluga, podizanje njihove vidljivosti, približavanje tržištu i podizanje nivoa kvaliteta.

Za sticanje statusa “sertifikovanog partnera” regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior” mogu da konkurišu pravna i fizička lica registrovana kod Agencije za privredne registre, kao i seoska turistička domaćinstva koja proizvode, odnosno pružaju usluge smeštaja i pripremanja hrane ili imaju proizvode sa jasnim regionalnim karakterom na teritoriji opština i gradova: Zaječar, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo i koji ispunjavaju uslove iz “Kriterijuma za dodelu regionalnog brenda Balcanica Superior”.

Koje su prednosti “SERTIFIKOVANIH PARTNERA”?

Oznaka žigom garancije “Balcanica Superior” pruža mogućnost konkurisanja za subvencije, bespovratna sredstva i programe podrške kod domaćih i međunarodnih izvora podrške. Sertifikovani partneri dobijaju priliku za dodatnu promociju kroz: Visit East Serbia – vodeći regionalni turistički portal istočne Srbije, na adresi www.visiteastserbia.rs koji na  “Balcanica Superior” ima trenutno 15 sertfikovanih partnera.

Za sticanje statusa”sertifikovanog partnera” regionalnog brenda “Balcanica Superior” potrebno je da: se popuni obrazac prijave i dostavi dokaz o ispunjenosti uslova za obavljanje delatnosti ukoliko je zakonom propisan. Vreme trajanja Konkursa za sticanje statusa “sertifikovanog partnera” nije ograničeno i zainteresovani se mogu stalno prijaviti. Ali će se presek za prijavljivanje po ovom pozivu praviti 01. septembra ove godine. Tada će sa svim prijavljenima koji ispunjavaju uslove biti zaključeni ugovori i dodeljeni sertifikati.

Sve informacije, kriterijumi, obrazac prijave i dokument koji definiše naknade za korišćenje brenda mogu se preuzeti na veb stranici: balcanicasuperior.rs. Dodatne informacije se mogu dobiti putem elektronske pošte na adresu: dragan.milutinovic@raris.org ili pozivom na telefon 019/426-376.

Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije. On kupcima pruža garanciju da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz Istočne Srbije; sertifikovanim partnerima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu i donosi podršku u redovnom poslovanju.

Žig garancije “Balcanica Superior” je registrovan u januaru 2018. godine kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 75306 u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova). Regionalni brend Istočne Srbije je uspostavljen na osnovu najboljih evropskih iskustava.

Vlasnik Regionalnog brenda Istočne Srbije “Balcanica Superior” (žiga garancije) i nosilac prava žiga je RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, koji i vodi kompletan proces uz koordinaciju sa Regionalnom platformom kao mehanizmom koji osigurava da predstavnici zainteresovanih strana aktivno učestvuju u procesu. Sertifikovani partneri plaćaju simboličnu godišnju naknadu.

Nakon godinu dana, prvih deset sertfikovanih partnera su produžili ugovor, a brendu se pridružilo još pet kompanija. Na Facebook-u prati 40.000 ljudi a čije pojedinačne objave dostižu i blizu milion pregleda. – Balcanica Superior – www.balcanicasuperior.rs – Newsletter koji se redovno distribuira na više od 3000 adresa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *