Na pešačkoj stazi koja vodi do spomenika „Vešala“, u Park šumi „Kraljevica“, nepoznati počinioci skinuli su veliki broj betonskih kocki. Osim kaldrme čiji je izgled narušen, skinuto je i nekoliko fenjera sa kandelabera, koliko ih je do skoro bilo. Takođe, na izletištu „Vanjin jaz“ i „Sunčanoj stazi“, polomljeno je nekoliko kanti za smeće. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ kažu da je ovakav vid vandalizma sve učestaliji.

„Svedoci smo da je u poslednje vreme sve učestalija krađa betonskih kocki, na stazi koja vodi ka spomeniku „Vešala“ i to je na žalost ružna slika koja se ovih dana šalje. Staza je još pre nekoliko godina urušena, ali se ovih dana očigledno nastavlja skidanje kocki. Takođe, na izletištu „Vanjin Jaz“ polomljena je kanta za smeće koja je nedavno postavljena, a smeće je često razbacano svuda po izletištu, uprkos ostalim kantama za smeće koje su tamo postavljene, kao i velikog kontejnera koji se nalazi kod samog ulaza na izletište. Takođe, polomljene kante zatekli smo i na „Sunčanoj stazi“, rekao je Ivan Ristić, iz JKP „Timok održavanje“ i dodao:

„Mi ćemo sanirati posledice vandalizma koliko god smo u mogućnosti u narednom periodu, ali se time ništa ne rešava ako se svest kod pojedinica o čuvanju javne imovine, ne poveća na viši nivo“.

Iz ovog javnog preduzeća još jednom apeluju na građane da ne uništavaju javnu svojinu koja je svima od koristi i da smeće ne ostavljaju tamo gde mu mesto nije.

Izvor: Timok održavanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *