Narodni muzej u Zaječaru je sa Fakultetom savremenih umetnosti iz Beograda, potpisao Protokol o saradnji, koji će doprineti unapređenju programskih rezultata i programske delatnosti ovih institucija, saopštavaju iz zaječarskog Muzeja.

Kako je predviđeno protokolom, Narodni muzej će u svoje programske aktivnosti uvrstiti izložbe studenata i profesora sa ovog fakulteta u Muzeju, Radul begovom konaku i na Feliks Romulijani, izvođenje studentskih predstava na Feliks Romulijani tokom letnjih i jesenjih meseci, promociju fakulteta u okviru programskih sadržaja na Romulijani, kao i organizovanje kreativnih radionica i tribina koje bi vodili profesori ovog fakulteta.

U protokolu se još navodi da će Fakultet savremenih umetnosti svoje studenate i profesore sa odseka Dramskih umetnosti, Kreativnih komunikacija i Vizuelnih umetnosti angažovati u realizaciji ovih sadržaja.

U ime Fakulteta savremenih umetnosti, protokol je potpisao v.d. dekana Profesor mr Saša Filipović, dok je kao predstavnik zaječarskoj Muzeja, protokol potpisala direktorka Muzeja, dr arheoplogije Maja Živić.

Foto: Arhiva/FB Narodni muzej

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *