Na osnovu, najnovijih, jutros pristiglih rezultata, iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu, još četrnaest (14) Zaječaraca, od 32 testirana, je pozitivno na covid-19. Šest osoba su ženskog, osam muškog pola, dok se starosna dob ovih osoba kreće od 28 do 80 godina. Podaci pokazuju da od početka pandemije, do danas, u gradu na Timoku zabeleženo 210 slučajeva infekcije covid-19.

„Pošto je procenat pozitivnih, u odnosu na broj pristiglih rezultata, izuzetno visok (preko 40%) a tek se očekuju rezultati za 170 testiranih sugrađana još jednom vas molimo da situaciju u kojoj se nalazimo shvatite krajnje ozbiljno. Pristigli rezultati ukazuju, shodno broju stanovnika, da lagano klizimo ka tome da postanemo novo žarište epidemije u Srbiji. Da li hoćemo zavisi od nas“, rekao je gradonačelnik Zaječara i komandant ŠVS Boško Ničić.

Sednica ŠVS grada Zaječara biće održana danas, tačno u podne, kada će biti donete nove mere, ali i razmatran predlog, na osnovu izveštaja ZZJZ “Timok”, situacije u ZC Zaječar, mišljenja stručno-operativnog tima ŠVS, o uvođenju vanredne situacije na celokupnoj teritoriji grada.

Ukoliko ŠVS usvoji preporuku stručnih službi, na osnovu zakona, gradinačelnik Zaječara će, nakon sednice ŠVS, proglasiti vanrednu situaciju i mere koje ista podrazumeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *