Nakon uređenja puta Brusnik – Tabakovac, kao i deonice od magistralnog puta ka Grlištu, danas je uređen i put prema selu Selačka. Oko 200 meštana koji taj put koriste, ne kriju zadovoljstvo što im je prostor oko puta raskrčen od trave i šiblja.

– Ovu akciju podržavamo i od velikog nam je značaja, jer smo ovde na selu ostali mi, stariji, mladi se retko ovde sreću, pa ne možemo sami da raščistimo put. Lepo je da se neko setio nas“, rekao je Zlatko Šestok, jedan od meštana sela Selačka.

– Ovo sređivanje puta mnogo znači meštanima sela, jer nismo u mogućnosti da to sami uradimo zbog visokih grana i šiblja. Put koristi oko 200 meštana, ali i ljudi sa strane koji ovim putem dolaze do manastira Suvodol“, kazao je Ivan Stojanović, predsednik Mesne zajednice Selačka.

Prema rečima Ivana Ristića iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“, osim uređenja zelenih površina u gradu, aktivno se radi i na uređenju seoskih putnih pravaca.

„Dužina deonice puta koja je danas završena iznosi dva kilometra, dok je minulog vikenda završen put ka Grlištu u dužini od oko četiri kilometra. Put ka selu Selačka bio je u jako lošem stanju, s obzirom na to da ovaj put nismo skoro krčili, dok je prošle godine uređen drugi put ka ovom selu, odnosno put ka manastiru Suvodol“, istakao je Ristić.

U narednom periodu, prema najavama nadležnih iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ biće uređen put Vražogrnac – Trnavac.

Izvor: Timok održavanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *