„Na osnovu pristiglog izveštaja, u gradu Zaječaru imamo tri nove covid-19 pozitivne osobe, sve muškog pola, starosti 14, 47 i 67 godina. Trenutno se čekaju rezultati za 200, predhodnih dana, PCR testiranih građana Zaječara“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Kako je prvi čovek grada Zaječara naveo, od početka pandemije za 167 osoba iz Zaječara, utvrđen je covid-19 pozitivan rezultat testa od čega su 122 osobe izlečene. Sem jedne pozitivne osobe smeštene u covid bolnici u Nišu, ostala covid-19 inficirana lica se nalaze na lečenju u ZC Zaječar ili su u kućnoj izolaciji. Od početka pandemije u Zaječaru je testirana 2951 osoba.

„Upozoravamo, po ko zna koji put, da osoblje restorana i kafića, prodavci i kupci u svim prodavnicama, pekarama, kioscima brze hrane, unutar benzinskih pumpi, na uslužnim šalterima, javnom i taksi prevozu i sl. moraju nositi zaštitne maske i držati propisanu distancu. Ova mera, propisana od KŠ RS i ŠVS grada, se od jednog, ne malog broja građana, uporno krši i time ugrožava i njihovo zdravlje ali, i pre svega, zdravlje onih koji poštuju mere. Poseban rizik, koje su službe GU i ŠVS uočile jeste masovno, večernje i noćno okupljanje mlađe populacije u javnim parkovima i na „Popovoj plaži“ bez poštovanja ijedne propisane mere zaštite (maske, distance, korišćenja dezinfekcionih sredstava…) i u visokorizičnim bliskim kontaktima. Takvo ponašanje, pored ugrožavanja njihovog zdravlja, u ogroman rizik dovodi njihove starije ukućane“, rekao je Ničić i dodao:

„Molimo, da ne bismo morali u ovim letnjim mesecima da zatvaramo izletišta i parkove, da se sa ovakvim rizičnim okupljanjima prestane i poštuju mere zaštite“.

Foto: zajecar.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *