Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić objavio je na svom fejsbuk profilu da je muškarac, starosti 37 godina, preminuo od posledica virusa korona u bolnici u Nišu.

„Danas nemamo novih slučajeva zaraze, dok se očekuju rezultati za 174 testirane osobe. Ova situacija pokazuje da smrtonosni ishod uzrokovan ovim virusom nažalost nije zaobišao naš grad i poziva nas na oprez i odgovornost“, navodi Ničić na svom fejsbuk profilu.

Sa danas poslatuh 35 uzoraka, očekuju se rezultati testova za čak 174 osobe na području grada Zaječara.

„Ovakva situacija primorala je ŠVS na razmišljanje o daljim merama u cilju sprečavanja širenja ovog virusa, pa će se u četvrtak održati zajednički sastanak načelnika Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, na kom će se razmatrati uvođenje vanredne situacije. Evidentno nepoštovanje uvedenih mera dovelo je do ove situacije. Mere su uvedene ne zato što je to nečiji hir, već radi zaštite svih nas i našeg grada. Uz konsultacije sa stručno-operativnim timom, razmotrićemo uvođenje vanredne situacije“, napisao je Ničić.

Ničić je rekao da mehanizam samosvesti, molbi, apela i kažnjavanja bio do sada neuspešan, te da će ovaj korak biti iznuđen.

FOTO: zajecar.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *